Followers

Rabu, 9 Februari 2011

Langkawi CNY...



CNY? aku pun first time menggunakan perkataan ni sbnar nye aku belek2 kat blog orang, ramai guna perkataan ni.. rupa2 nye singkatan bg chinese new year..."Tahun Baru Cinalah tu dalam bahasa melayunye" heehehee... nak ceta ni.CNY tahun nie..aku balik kampung umah aku.. InsyaAllah dalam tahun ni...cuti pjg je balik kampung perlis coz tahun lepas giliran pahang...huhuhuhu

memang dah rancang dgn husband ingat balik perlis ni...nak jalan2 lah g langkawi jap..
rancang mcm nak balik hari je..tp tiba2 family aku pun nak ikut sama..diorg ckp balik hari..penatlah..
so kami tidur lah semalam kat sana

besalah benda yang xdirancang betul2..mcm2 lah jadikan..hotel penuh lah..transport dah habis lah..sesaklah..
macam2 lah..besalah nama pun cuti,ramai lah orang gi jalan2 kat langkawi kan..

masa pi sesak gila dgn org kat jeti kuala perlis tu.kitaorg pun booking siap2 lah masa kat jeti tue..
semua hotel dan motel kat PC penuh,full..so last sekali dapatlah hotel kat lubuk semilang..
kitaorg pun bukan tau kat ne..setuju je lah..2 bilik family 300 +++,ok lah tu kan..siap dpt sarapan dgn ade swimming pool skali..

nak ceta pjg2 pun bosan kan..jom layan gambar2 saya gi langkawi, ok


dah sampai kat jeti langkawi dah ni





hotel dalm hutan...nyamuk punya bnyak mak oii..ape lagi binatang lain

tulah kolam renang dia..dan juga kami berenang petang tu..
syok...dapat pakej blajar brenang sekali (xprofesional punye) hehehe

3 beranak bergambar..






arissa pun sibuk nak lompat juga..

akmal dan intan (adik-adik ku)

my family...abah je xikut, demam fening

pagi2 dah bergambar dgn arnab...arnab pun xmandi lagi,baru bangun tidor


kak syida dgn abg rizal merangkap driver pelancong kitaorg

tgh sarat ngandung 6 bulan pun...larat lagi jalan kak syida ni
kuar je baby tu nanti mesti suka jalan gak..hehehe

me & rabbit (tahun arnab kan tahun ni) samalah kita pun


arisa tidor pun sempat lg bg arnab makan...heehee


kami sewa keta avanza je...itu je yang ado.. mahal juga dah gi pun time cuti am..

sempat lagi kami bergambar kat luar feri...arisa pun nak ikut juga
padahal dia dah ngantok tahap cipan dah tu..sbb xpuas ati org len asyik duk lalu lalang depan dia je
tidor pun terganggu..pasal arisalah kami pun kena duk luar skali..hehehe





ok dah habis...bye2



post by :

4 ulasan:

EnY YuSniZaR berkata...

nice blog.. cantik.. dah follow.. keep in touch :)

ekin mahmud berkata...

tqvm yus...hehehe
i follow u too

yatt berkata...

best nyer arissa dpt jalan-jalan hihi

ekin mahmud berkata...

yatt: yang tu lah hobi no.1 dia..pantang je bawa kuar
gerenti mood pun bek punya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...