Followers

Khamis, 27 Januari 2011

Musim demam wat hidung tersumbat

heheheheh...saje pagi2 nak wat tajuk n3 lawak skit.. sbenar nak ceta selama seminggu xupdate n3 nie..
aku cuti jaga anak demam...ntah kata doktor 'demam virus' boleh melarat sampai 5 hari..tapi bukan 5 hari dah lebih seminggu dia demam.. nek risau lah mama & papa dia...takut denggi atau benda len jer.. 2 hari aku amik 'el' nasib ade cuti thaipussam..
3x lah aku bawa anak aku jumpa doktor..2x kat emergency, 1x jumpa doktor pakar klinik swasta...tp sama je result dia,,bg ubat demam tu jelah.. kali ke 2 gi emergency dah masuk ari ke6 demam, arissa kena amik darah..result dia ok je..xda denggi,jangkitan kuman pun ckit je...doktor pun xboleh nak detect ape2..

aku cakaplah... " macam ne ni doktor, anak saya demam ni,boleh ke saya hantar gi taska esok?"

doktor cakap
" ohh...boleh.tak de masalah."

aku ckp
"taska tu ade aircon..xpaka.."

doktor tu cakap
" lagi bagus, sbb badan dia xpanas nanti, baby xmcm org dewasa demam, dia kena bg badan dia sejuk, baru leh kebah demam dia."

aku pun cakap
" oh yeker..(dgn penuh heran,,dan macam xpercaya je)

tp esok nye aku lak yang demam selsema..aku amik mc jaga anak aku..

pada malam tu aku kan dah demam...makan ubat,peninglah skit..nak tidor xboleh
sapa nak pesah anak aku nanti..hubby aku kena keja,,so xda cara len malam tu juga hubby aku gi amik mak dia kat jengka..
huh...mlam tu juga lah demam arissa dah kebah..(kejap je tu kebah,lepas tu dtg balik demam dia)
punya lah aktif.. abis barang umah dia punggah...kepala aku dah lah naik pusing skit.. sbb dah telah ubat selsema 2 biji skali..tidor xjuga.. arissa wat akal malam tu xnak tidor..nak main jer.. tunggu sampai kul 11.30mlam baru aku leh tidor dgn arissa.. pukul 1.30 pagilah hubby aku baru balik dgn mak dia.. lepas tu lega rase..sbb dah boleh tukar shift..hehehe, (jahat punye menantu ni)
esok pagi tu aku amik 'mc' lagi sbb hidung ni tersumbat mmg xboleh tidor lgsg malam tu..pagi tu baru mak mertua aku perasan yang dia jadi "sekam"...serupa macam campak haluslah kot..aku pun first time dgr sakit tu...dia lagi halus dari campak...
kuar kat bdn macam debu tu..xnampak tp boleh rase dgn tangan je.. kelmarin dah mula baik dah...dah xdemam dah..mak mertua aku lumur air daun kat kepala dia..panas pun kuarlah tue..rindu kat tok dia sama kot, hari ni tok dia nak bagi mandi air penawar..harap2 lah hari ni dah baik sbb minggu depan mama nak balik kampung perlis...cian mak tok dgn tok wan perlis.. rindu kat arissa sgt2 ni.. cepat2 sembuh ye anak mama.. mama hidung tersumbat lagi xpe, janji anak mama kena sembuh dulu.. heheehe

ni gambar arissa masa demam minggu lepas..
masa ni baru nak mula demam

dah buh ubat cucuk bontot..lena lah dia..


sempat lagi gi makan kat restoran lepas jumpa doktor pakar kat klinik An-Nur

tumbuh gigi dah sebatang... sbb ni kot arissa demam teruk




post by :

1 ulasan:

armouris berkata...

lagi info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...